lauantai 30. heinäkuuta 2011

Kunnioituksen puute * Respect lacking

Satuin löytämään internetistä eilen erään kirjoituksen, jossa ruodittiin hyvin kriittisesti mm. Jehovan todistajien Uuden Maailman -käännöstä. Siinä kerrottiin, että nimi Jehova on lisätty Uuden Maailman -käännökseen 237 kertaa.

Yesterday evening I found from internet a text, which was a hard critic concerning the New World's Version of the Watchtower. I was wondering one detail; they have added the name Jehovah 237 times into their New World's Version.

Hieronymus jätti latinankielisestä Vulgatasta kaikki noin 7000 Jehovaa/Jahvea tarkoittavaa  והיה -tetragrammia pois ja korvasi ne sanalla "Dominus" (kts. aikaisempi kirjoitukseni), ja Jehovan todistajat puolestaan lisäsivät tuon saman nimen 237 kertaa! Mitä tämä pelleily oikein on?

Hieronymus left totally all 7000 names of Yahweh/Jehowah ( the tetragrammaton והיה ) away from his Latin Vulgate and replaced them by the word "Dominus" (look at my previous text), and then the Watchtower adds it 237 times into it's own version! What is this?

Kuulin eilen myös eräältä facebook-ystävältäni, että 600-luvulla olisi raamatusta poistettu 14 tekstiä islamin pelossa (onko se totta?). Ja jo monia vuosia aikaisemmin kuulin eräältä uskontotieteilijältä, että jokainen uusi uskonpuhdistusliike on pyritty sammuttamaan seuraavaan raamatunkäännökseen tehdyllä tekstimuutoksella. Uskomatonta touhua! Missä on raamattua kääntävien ja editoivien ihmisten kunnioitus Jumalaa kohtaan?

Yesterday I heard also from my facebook-friend that in the 7th century 14 verses were taken off from the Bible because of the threat of Islam (is it true?). And many years ago I get to know from one theologian that every new reformation movement has been put out by a change of some verse in the next Bible version. Unbelievable! Where is respect and honour towards God among those who translates and edits the Bible?



9 kommenttia:

  1. mielistelemällä tätä Luojan suurta ihmettä: maapalloa, ihmiset ovat kadottaneet yhteyden tekijäänsä.

    VastaaPoista
  2. Viisas ajatus! Kiitos! Juuri näin on tapahtunut tässä maailmassa, kun maailman kunnia ja rikkaudet on nostettu korvikejumalaksi Luojan ja Lunastajan sijaan!

    VastaaPoista
  3. kirja: max lucado, sinä olet minun. hyvä luettavaa vaikka pikkulapsille.:))

    VastaaPoista
  4. mikä on Pyhä tai onko nykyään yhtään mitään Pyhää? en ole saanut hyvää vastausta. jopa ihmisten yksityiasioihin sekaannutaan, niin että oma Pyhän kunnoitus katoaa. sitä on vaikea saada takaisin. niin Jumala rakasti maailmaa, että antoi ainoan poikansa ettei yksikään hukkuisi. Jeesuksen teoista ja sanoista voi löytää takaisin oikealle tielle. mutta jos sanan oikeaan tuntemiseenkin on piru pistänyt näppinsä, ollaan todella pahasti hakoteillä.

    VastaaPoista
  5. Kiitokset tuli näköjään kahteen kertaan... poistin toisen :)

    VastaaPoista
  6. Minä ymmärrän, että Pyhä on vain Hän, joka sanoi Moosekselle "MINÄ OLEN" (2. Moos.3: 14). Vastaavassa hepreankielisessä tekstissä lukee אהיה . Ymmärtääkseni juuri tuohon sanaan/koodiin piru on pistänyt näppinsä, ja saanut muutetuksi sen muotoon והיה . Mielestäni kristikunta on pahasti hakoteillä, jos se uskoo tuon valheen, sillä nuo jälkimmäiset neljä heprean kielen konsonanttia ovat saamieni tietojen mukaan okkultismissa kaikkein keskeisin juttu. Jumala ei ole sama kuin piru, joten Jumalaa ei voida kutsua samalla koodilla kuin Saatanaa! Näin ymmärrän omalla puutteellisella mutta asioihin selkeyttä etsivällä järjelläni.

    VastaaPoista
  7. olisikin niin, että vain Hän on Pyhä. kuinka moni mahtaakaan kuvitella tehneensä anteeksiantamattoman häväistyksen kirkkokuntien ja niiden työntekijöiden ahdasmielisyyden takia. hepr 10:1...laki ei ikinä pysty tekemään pysyvästi täydellisiksi niitä, jotka astuvat Jumalan eteen. ja hepr 9:9 ...uhraamalla ei omatunto puhdistu

    VastaaPoista
  8. Laki, joka on Jumalan valtakunnan perustuslaki, tuli rikotuksi syntiinlankeemuksessa, eikä yksikään ihminen ole kykenevä korjaamaan sitä. Tarvittiin siis Pyhä, joka saattoi sen korjata. Uuden liiton Välimies, Jeesus Kristus, teki sen, mikä syntiinlangenneille ihmisille oli mahdotonta (Hepr. 9: 11 - 15). Paavali kirjoittaa, että tuossa teossa oli itse Jumala mukana (2. Kor. 5: 19).
    Jo Vanhan liiton aikana Jumala toisti kansalleen sanoja: "kuuliaisuutta/laupeutta minä tahdon, enkä uhria" (1. Sam. 15: 22; Hoos. 6: 6). Verenvuodatus ja uhrit kuuluvat okkultistisiin seremonioihin. Usko Jumalaan ilmenee rakkautena hänen tahtoaan kohtaan ja kuuliaisuutena (Joh. 14: 15).

    VastaaPoista