perjantai 9. syyskuuta 2011

Pyhien tuntomerkit * How to identify the saints

Johannes kirjoitti: "Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon" (Ilm. 14: 12).

 John wrote: "Here is the patience of the saints: here are they that keep the commandments of God, and the faith of Jesus" (Rev. 14: 12).

Ilmestyskirjan kirjoittaja on ilmoittanut selvästi, mitkä ovat ne tuntomerkit, joista Jumalan lapset voidaan tunnistaa. Johanneksen mukaan pyhät noudattavat Jumalan käskyjä, ja heillä on Jeesuksen usko.

The author of Revelation has expressed very clearly how we can identify the saints. They keep the commandments of God and they have the faith of Jesus.

"Jeesuksen usko"... ei siis kristinusko... eikä mikään muukaan tunnettu usko/uskonto! Mutta voisiko esim. kristinusko edustaa Jeesuksen uskoa? Kyllä vaan, jos se olisi joka kohdassa sama kuin Jeesuksen usko! Mutta onko kristinusko sama kuin Jeesuksen usko? Valitettavasati eroja löytyy monessa kohdassa! 

"The faith of Jesus"... not Christianity... or some other well known belief/religion! But could Christianity represent the faith of Jesus? Of course if it were similar with the faith of Jesus! But is Christianity the same with the faith of Jesus? Unfortunately there are many differences!

Haluan nyt nostaa esiin vain kaksi seikkaa, jotka ovat minun mielestäni hyvin varteenotettavia asioita. Jeesus itse uskoi, että hän ja Isä ovat YKSI (Joh. 10: 30), mutta kristinuskossa uskotaan Kolminaisuuteen. 

Now I want to mention two things which I find very important. Jesus believed that he and the Father are ONE (John 10: 30), but in Christianity there is the Trinity.




Joh. 10: 30 hepreaksi: "MINÄ JA ISÄ YKSI ME" = "Minä ja Isä olemme yksi"

John 10: 30 in Hebrew "I AND FATHER ONE WE" = "I and the Father are one"




Juutalaisten uskontunnustus (5. Moos. 6: 4) sisältää myös sanan "echad"/אחד   = "yksi"

In the Jewish Confess (Deut. 6: 4) there is also the word "echad"/אחד  = "one"




Toinen hyvin olennainen eroavaisuus on "Jumalan laissa", joka on myös Johanneksen mukaan Jumalan lasten toinen tuntomerkki. Kristittyjen laista on poistettu decalogin 2. käsky  (2. Moos. 20: 4 - 6) ja decalogin 9. käsky (2. Moos. 20: 17) on jaettu siinä kahteen osaan. Vaikka kristittyjen laissa on näin 10 käskyä niin kuin Jumalan Moosekselle antamissa laintauluissakin, se ei kuitenkaan ole enää "Jumalan laki", sillä ihminen on muuttanut sitä!

Another essential difference is dealing with "God's law", which John mentioned also. The Christian law is lacking the second commandment of the Decalogy (Ex. 20: 4 - 6) and the 9th commandment of God's law (Ex. 20: 17) has been divided in two parts in the Christian law. Although there are ten commandments in the Christian law it's not the same with God's law, because man has handled it!


Johanneksen mukaan Jeesuksen tavoin uskominen ja Jumalan alkuperäisen lain kunnioittaminen vaatii kärsivällisyyttä! Sellainen usko ei siis ole suuressa suosiossa!

John wrote that to believe like Jesus and to honour God's law shows patience! Such a faith is not common!

 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti