tiistai 1. marraskuuta 2011

Pisteen viesti * The message of the dot


(@ Kauko Allén)


Kirjoitin aikaisemmin tetragrammin יהוה lausumisen sekavuudesta, koska se on hämmästyttänyt minua todella paljon. Suurin syy hämmästykseeni on siinä, että olen ymmärtänyt ja myös kokenut Jumalan ilmoituksen selväksi.  Mutta JOS tetragrammi יהוה olisi Jumalan nimi, miksi siihen sisältyy niin äärettömän paljon sekavuutta ja epämääräisyyttä?

Earlier I wrote about the confusion concerning teragrammaton
יהוה  and how to pronounce it. I have been ashamed very much for that, especially because I have understood and also experienced that God's information is very clear. But IF  יהוה
were God's name, why there is so much confusion around it?

Voisiko ratkaisu tetragarmmin יהוה sekavuuteen löytyä yksinkertaisesti siitä, että se ei olekaan peräisin Jumalasta tai hänen sanoistaan vaan Saatanasta ja hänen vehkeilyistään?

Could it be that a conclusion to the tetragrammaton יהוה
is simply that it's not derived from God and his words but from Satan and his schemings?

Katsoessani sitä tetragrammin kirjoitustapaa (kirjaimet yllä), joka on käytössä okkultismissa ja kabbalassa, en ihmettele lainkaan, että kukaan ei tiedä, miten se pitää lausua. Okkultismissa ja kabbalassa käytetään AINOASTAAN heprean kielen KONSONANTTEJA, siis vokaalimerkit puuttuvat kokonaan. Konsonanteista lasketaan myös heprean sanojen lukuarvo, vokaalimerkinnät eivät vaikuta siihen mitään. 

When looking at the writing (above) of the tetragrammaton in Occultism and Kabballah, I'm not ashamed at all that nobody knows how to spell it. ONLY the Hebrew CONSONANTS are used in Occultism and Kabballah; signs of the vowels are totally lacking. The numeral value of the Hebrew words comes only from them; the vowels have no value.

Ylläolevassa sanassa on piste (mappiq) viimeisen He-kirjaimen sisällä osoittamassa, että kyseinen kirjain on nimenomaan konsonantti eikä kuulu ns. Lukemisen Äiteihin (Matres Lectionis) eli vokaaleihin. Sanaa ei siis tarvitse lausua/ääntää okkultismissa! Riittää, että se tunnetaan nimellä "tetragrammi"!

A dot (mappiq) is used inside the final-He in Occultism, and it shows that the letter is a consonant not a vowel from the Matres Lectionis.You need not to pronounce the word in Occultism at all! It's enough to know it by the name "tetragrammaton"!

Toisaalta piste vaikuttaa minusta täysin turhalta, koska konsonanttien alla ei ole mitään muita vokaalimerkintöjä. Näin ollen ymmärrän viimeisenkin Hen konsonantiksi. Että viimeinen He ääntyisi jonakin vokaalina Waun (kolmas kirjain oikealta) alla pitäisi olla joko Qamets, Tsere tai Segol tai sen yläpuolella Holem.

Somehow it seems to me that the dot is in vain inside the final-He, because there are not any other signs of vowels under the consonants, and all those four letters must be taken as consonants. If the final-He were some vowel there should  either Qamets, Tsere or Segol under Wau (the third letter from right) or Holem above it.

Pisteellä He-kirjaimen sisällä on kuitenkin tärkeä merkitys:
1. se osoittaa, että tetragrammi on neljän heprealaisen konsonantin muodostama järjestelmä, ja konsonanteilla on vain symbolinen merkitys

2. se osoittaa, että sanaa ei sinänsä tarvitse edes yrittää lausua... eihän neljää peräkkäistä konsonanttia pystykkään lausumaan
3. se korostaa tetragrammin lukuarvoa
4. se korostaa tetragrammin symbolista merkitystä

The dot insed the final-He has an important message:
1. it shows that those four Hebrew letters forms a system and they are only symbols

2. it shows that you must not even try to pronounce the word... it's just impossible to spell four consonants after another, isn't it!
3. it emphasizes the numeral value of the tetragrammaton
4. it emphasizes the symbolic meaning of the tetragrammaton

Oletetaan, että tetragrammi on ollut ensin käytössä pakanuudessa (jonka perinteitä okkultismi edustaa), ja otettu sitten käyttöön juutalaisuudessa ja raamatun teksteissä. Ensimmäinen kysymys on kuulunut: miten se lausutaan?

Let's hypothesize that the tetragrammaton was at first in use in paganism (Occultism) and lended from there into Judaism and Bible texts. The first question would be: how to pronounce it?



5 kommenttia:

  1. Helinä,pohdintasi jatkuu.........
    Minulle liian vaikeaa.Onnea yritykselle selvittää asia.
    Hebreankieli on vaikeaa......johtuu kirjainmerkeistä.....

    VastaaPoista
  2. Heprean merkkien selvittäminen ja omaksuminen ottaa aikansa, mutta se kannattaa, ippa! Tuskin on ylivoimaista kenellekään! Heprean vaikeus on juuri merkeissä, mutta kun ne oppii, kielen ymmärtäminen luistaa huomattavasti liukkaammin

    VastaaPoista
  3. Uskon, että lopullisen vastauksen tässä tetragrammi-jutussa tulee antamaan itse Jumala. Jos se on lähtöisin Saatanan puolelta, jäljet ovat pitkät yltäen aina Edeniin saakka... ja melko varmaan myös hyvin peiteltyjä.

    VastaaPoista
  4. Minulle tässä kaikessa on jo ihan riittävästi todisteita uskoa, että Jumalan nimi on EHJEE aikä Jahve/Jehova!

    VastaaPoista
  5. Kiitos mielenkiinnostasi ja kommenteistasi, ippa!

    VastaaPoista